Instagram -->

pátek 12. prosince 2014

Vanilkové rohlíčky

Stejně jako Dita P. si troufám tvrdit, že tohle jsou ty nejlepší vanilkové rohlíčky.

Ingredience
320 g hladké mouky
240 g másla
160 g mletých vlašských ořechů
80 g moučkového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
2 žloutky
cukr moučka + vanilkový cukr na obalení

Postup
Všechny ingredience smíchám dohromady a hnětu je tak dlouho dokud nevznikne krásné hladké těsto. Těsto zabalím do alobalu a nechám alespoň hodinu odležet v lednici.
Vyndám kousek těsta, zbytek vrátím do lednice a vytvaruju z něj rohlíčky. Peču je při 180° C na horkovzduch (můžu dát do trouby více plechů), dokud rohlíčky nejsou zbarvené dozlatova. Upečené rohlíčky nechám trochu vychladnout a poté je obalím v moučkovém cukru, který smíchám s vanilkovým cukrem.
 Hotové rohlíčky skladuju v krabici, nebo nějaké plechové dóze do Vánoc.
 Před upečením
Po upečení

Žádné komentáře:

Okomentovat