Instagram -->

sobota 25. ledna 2014

Křehký jablečný koláč

Ingredience

400 g listového těsta
3-5 velkých jablek
1 citron
25 g másla
3 lžičky vanilkového cukru
1 lžíce krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu
vanilková zmrzlina nebo smetana na šlehání


Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 cm a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř. Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citronovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry. Pečte 15 až 20 minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč potřete meruňkovým džemem. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat